Dzi¶ jest: 23.05.2012 - Imieniny obchodzi: - Ilo¶æ ofert w serwisie: 1176 og³oszeñ - Osób online: 6


Logowanie

Login:
Has³o:

Kryteria wy¶wietlania

Szukana fraza:
Miejscowo¶æ:
Cena (pln):
Od:
Do:

Kategorie


Polecamy



Dodaj baner



Og³oszenie zamieszczone dnia 06-02-2012 w kategorii Zdrowie i uroda / Kosmetyka
Wyró¿nij og³oszenie Obserwuj to og³oszenie
Wersja pdf
ORGANICZNE MAS³O SHEA (KARITE) 100 ML – NATURALNE
Cena: 39,00 pln
Organiczne mas³o Shea (Karite) 100 ml – naturalne nawil¿enie
Drzewo shea lub Butyrospermum Parkii jest równie¿ znany jako Shea-toulou, co w dos³ownym t³umaczeniu oznacza ma¶lane drzewo.
Mas³o shea (karite) posiada unikalne w³a¶ciwo¶ci lecznicze, dziêki czemu znacznie przewy¿sza mas³o kakaowe i inne mas³a.
Surowe mas³o shea posiada zazwyczaj kolor gliny, kolor ciemnoszary, br±zowy podpalany lub ¿ó³tawy i ma specyficzny zapach orzechowy. Ma strukturê balsamu i wchodzi w kontakt z ludzk± skór±.
Istnieje wiele korzy¶ci p³yn±cych z u¿ywania surowego mas³a shea.
Jest szczególnie polecane do pielêgnacji skóry suchej. Zawarta w nim witamina A i E pomagaj± redukowaæ zmarszczki wywo³ane przesuszeniem naskórka, jak równie¿ wp³ywem czynników zewnêtrznych, takich jak wiatr i mróz.
Dzia³a jak balsam, przeciwzapalnie i nawil¿aj±co i jest naturalnym, ³agodnym filtrem przeciw promieniowaniu UV.
Oprócz pielêgnacji skóry twarzy i cia³a, surowe mas³o shea (karite) jest doskona³ym ¶rodkiem wykorzystywanym do pielêgnacji w³osów.

Wskazania do stosowania surowego mas³a shea (karite):
· wysypka na skórze
· ³uszczenie siê skóry po opalaniu
· swêdzenie skóry
· ma³e rany skóry
· pêkniêcia skóry
· szorstka skóra na stopach
· uk±szenia owadów
· rozstêpy skórne w czasie ci±¿y lub odchudzania
· zmêczenie miê¶ni, bóle i napiêcia miê¶niowe
· uszkodzenia skóry spowodowane wysok± temperatur± oraz radioterapi±
· odmro¿enia
· poparzenia s³oneczne
· alergie skórne
· tr±dzik ,wypryski

Tylko surowe i nierafinowane mas³o shea w swej najczystszej postaci posiada najbardziej korzystne dla naszej skóry w³a¶ciwo¶ci. W przeciwieñstwie do tego, rafinowane mas³o shea znale¼æ mo¿na w wiêkszo¶ci sklepów kosmetycznych. W celu zminimalizowania procesu ekstrakcji i aby zwiêkszyæ zyski, zmienia siê zapach i konsystencjê. Wiêkszo¶æ producentów przyjê³a metodê ekstrakcji, w której olej z nasion pozyskiwany jest z j±dra orzechów przy u¿yciu zwi±zku chemicznego zwanego heksanem, który zwykle pozostaje w produkcie w ilo¶ciach ¶ladowych. U¿ywanie produktów przetwarzanych za pomoc± heksanu mo¿e mieæ skutki uboczne takie jak zawroty i bóle g³owy, nudno¶ci, os³abienie, bóle brzucha i utrata przytomno¶ci.

Mas³o karite nale¿y przechowywaæ w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, ¿eby nie topnia³o. Je¶li jest przechowywane w szczelnym pojemniku, ma trwa³o¶æ 12 do 18 miesiêcy.
Oferowany przez nas produkt pochodzi z handlu fair trade.
Kosmetyk przebadany dermatologicznie i mikrobiologicznie.
Produkt w 100% ro¶linny.
Produkowany z ro¶lin niemodyfikowanych genetycznie.
Produkt nie testowany na zwierzêtach.

Zapraszamy do wspó³pracy sklepy z naturalnymi kosmetykami, sklepy z produktami ekologicznymi, salony SPA, salony kosmetyczne, apteki, itp. Prosimy o kontakt w celu przedstawienia oferty hurtowej dla sklepów.
Mail: biuro@laboratoriumeiei.pl
Tel. 694555111
Wiêcej na stronie http://www.laboratoriumeiei.pl


Dane :

E-mail: biuro@laboratoriumeiei.pl
Telefon: 694555111
Miasto: Warszawa
Region: mazowieckie
Lokalizacja na mapie Zobacz mapê dojazdu

Data wyga¶niêcia og³oszenia: 06-08-2012
Przeczytano: 46 razy



Wy¶lij wiadomo¶æ do og³oszeniodawcy teraz ! - skorzystaj z poni¿szego formularza:

E-mail:
Tre¶æ wiadomo¶ci:
Wpisz kod z obrazka.